De Vierdaagse komt eraan…! Hierbij nog wat tips!

geplaatst in: Blogbericht | 0

Vanochtend bracht ik een bezoekje aan de knusse studio van de lokale radio omroep GL8 in Heumen. Een opname met tips en wandelervaring voor de Nijmeegse wandel Vierdaagse.

Afgelopen jaren interviewde Wim mij telefonisch tijdens de Alternatieve 4Daagse. Vandaag was het een ontmoeting in Real Life!

Wim was nieuwsgierig naar mijn tips als wandelexpert! Wat maakt de voorbereiding naar aanloop van dit grote evenement anders dan de Alternatieve 4daagse?

Voorbereidende wandelingen zijn er voor bedoeld, dat je went om de hele dag buiten te wandelen. In verschillende (weers)omstandigheden jezelf kunt aanpassen. Welk materiaal heb je nodig? Denk aan aangepaste kleding. Wat neem je te drinken en te eten mee? Er komt nogal wat bij kijken.

Tijdens de Alternatieve 4Daagse liep ik vanuit huis en zocht ik meer de struin paden op. Lekker zacht onder de voeten en geen last van blaren. Eerst uitslapen en op mijn gemakje de deur uit. Binnenkort weer vroeg opstaan, startkaarten paraat houden en met een grote groep wandelaars van start.

Mind-set

Met de juiste mind-set kom je een heel eind. Heb je er zin in? Staat je hoofd ernaar? Bereid je mentaal en fysiek goed voor.

Belangrijk is goed te luisteren naar de signalen die je lichaam afgeeft. Voelen waar je behoefte aan hebt. Goed verbinden met jezelf! Het klinkt misschien als een cliché, maar het is echt zo.

Er gebeurd veel in zo’n Vierdaagse week. Er komen veel prikkels op je af. Besef, dat alles om je heen de hele dag doorgaat. Daar hoef je niet in mee! Dat is al een hele uitdaging.

Eigen grens

Je mag je eigen grenzen aanvoelen. Je eigen tempo bepalen. De flow van de wandelende menigte is niet te snel, niet te langzaam. Voelen wanneer er behoefte is om te stoppen, voor ontspanning of iets anders. Je doet het allemaal op eigen kracht. En dit geeft voldoening, plezier en inspiratie.

Vooraf kun je nadenken over de dag en de route, zodat je je daarop mentaal kunt instellen. Tijdens het wandelen vertraagd alles. Dat is heel anders, dan op de fiets. Dan zie je ook veel, maar gaat alles veel sneller aan je voorbij.

Dipje?

Heb je last van een dipje? Blijf om je heen kijken en ga niet naar de grond staren. Op die manier blijf je in verbinding met de natuur en met andere wandelaars en aanmoedigende mensen langs de route. Deze kunnen je misschien zelfs even up-liften. Dat maakt het allemaal een stuk lichter.

Praktische tips:

Denk na wat je in je wandeltas meeneemt. Ikzelf neem een lichtgewicht buideltje mee met blarenpleisters, blarenprikker, Gehwohl extra, wandelwol en ook sokken, poncho, zonnebril, contant geld, petje. Alles zo licht mogelijk.

Heel belangrijk!

Verwen jezelf goed! Je bent de hele dag op vakantie en ontmoet leuke, gezellige mensen onderweg!

De Vierdaagse is één groot feest. Een fantastische en unieke plek waarin mensen zich met elkaar verbinden en één voelen.

Ik heb er weer zin in!

Sportieve wandelgroetjes,

Linda