Informatie over mijn programma vind je op:

www.lindaschuurs.nl

 

Struinen staat voor wandelen, ontdekken, avontuur, jezelf verrassen, je eigen pad bewandelen en verbinden met de natuur. Yoga staat voor verbinden met je eigen ware natuur en het ontdekken hiervan.

  • Sportief/ avontuurlijk
  • Actief/ creatief
  • Beweging van binnenuit = beweging vanuit verbinding
  • Beweging van buiten = om de verbinding te ervaren
  • In verbinding zijn met jezelf, met je hart bewustzijn,  met je bron.
  • In verbinding met de wereld om je heen en het grote geheel.

Er is ook echt ruimte om fysiek actief te worden. Want als je fysiek actief bent geweest kom je makkelijker bij je gevoel van Stilte en Rust. Door actief en sportief te bewegen, gebruik je je fysieke lichaam  om de verbinding met jezelf te ervaren. Het is een beweging van binnenuit en van daaruit voel je wat je nodig hebt. Dus steeds ga je vanuit die verbinding met je zelf naar de buitenwereld. Vergelijk het met een bloem die in verbinding is via zijn steeltje met de aarde en zijn wortels. De verbindingslijn zit tussen de bodem en de bloem.

In het STRUIN programma neem ik je stap voor stap mee. Iedere letter is een stap.

De eerste letter S staat voor de Stilte. Ik neem je mee de stilte in en laat je ervaren wat deze stilte met je doet.

De tweede letter T staat voor Transformatie en laat je mogelijkheden ontdekken, welke wegen je kunt bewandelen om een verandering bij jezelf op gang te zetten.

De derde letter R staat voor Ruimte. Door de stilte in jezelf op te zoeken zul je bij jezelf ook veranderingen merken. Er ontstaat een rust en ruimte in jezelf, die je mogelijkheden geeft om op ontdekkingsreis te gaan.

De vierde letter U staat voor Ultieme rust of Uitdaging. In deze ontdekkingsreis daag je jezelf uit om uit je comfortzone te komen. Zodra we onszelf kunnen overstijgen ontstaat groei. Kijk maar naar de natuur. In de lente komt na rust de uitdaging om weer naar buiten te gaan en tot bloei te komen.

De vijfde letter I staat voor Inzicht. Dit maakt ons bewust. Het Aha of Oja moment! Zodra je het ziet en begrijpt, word je bewuster, dat er een mechanisme is in hoe je denkt en handelt. Dan kun je er iets mee en wordt het een bewust handelen.

De zesde letter N staat voor de Natuur. Wij zijn hiervan een onderdeel en er mee verbonden. Op het moment dat we een stap in het bos zetten, dan voelen wij die rust en kunnen we helemaal opgaan in de omgeving en voelen wat het met ons doet. Volgens wetenschappelijk onderzoek van Shinrin Yoku was dit op hersenscans waarneembaar.

“Je wandelt beter als je lichaam soepel is.”

https://www.wandel.nl/wandelgezondheid/struinyoga-wandelen-ontdekken-en-verbinden-met-de-natuur/

 

 

Interview Yoga voor Wandelaar