“Je wandelt beter als je lichaam soepel is.”

Le Champion Magazine schreef er een artikel over. Het is een magazine voor wandelaars, hardlopers en fietsers. Yogaenwandelen

Al in mijn vroege jeugd maakte ik kennis met de wandelsport en wandelde ik ook vaak met mijn hond. Ik vond het heerlijk om buiten te zijn. Later merkte ik ook dat ik makkelijker mijn hoofd kon leegmaken. Leren ging makkelijker en ik zat lekkerder in mijn vel. In mijn leven heb ik al vele tochten gemaakt in binnen en  buitenland. De Vierdaagse ga ik dit jaar voor de 28e keer lopen.

Yoga kwam pas rond mijn 40e levensjaar in beeld. Ik sportte voldoende, maar toch had ik last van met name mijn schouders. Ik ging op zoek en vond het antwoord in yogahoudingen. Ik volgde een yogadocentenopleiding en ging al snel lesgeven. Dit is tot op de dag van vandaag niet meer gestopt. Ik leer nog steeds bij en merk de voordelen van mijn beoefening.

Ik werkte in het bedrijfsleven en na de geboorte van mijn dochter, veranderde de situatie. Ik werkte parttime en had de zorg van een kleine meid. Er kwam een reorganisatie en ik kreeg ontslag. Met het budget wat ik meekreeg ben ik de opleiding voor allround wandelsport instructeur gaan volgen. Wekelijks geef ik nu sportief wandeltraining.

Mensen gaven aan de oefeningen, die ik ze onderweg gaf, zo fijn te vinden. Daarom ben ik begonnen om het wandelen te combineren met yoga houdingen. Zodat je zowel de voordelen van het wandelen als de voordelen van yoga mooi kunt combineren.

Interview Yoga voor Wandelaars