Van STRUINEN in de NATUUR wordt je blij

geplaatst in: Blogbericht | 0

Vorige week organiseerde ik een struinwandeling langs de rivier de Waal. De deelnemers volgden het online + offline StruinYoga programma. Het thema van deze derde en laatste wandeling was Inzicht & Natuur, de laatste 2 letters van het woord struin.

Door letterlijk over de strandjes langs het water te lopen, zag je hoe het water stroomde. Spontaan werd onze aandacht getrokken naar platte steentjes, krabbetjes en verschillende soorten schelpjes die door het water waren aangespoeld. Het was bijzonder leuk om te zien, hoe onze energie werd aangewakkerd door deze vondsten en welke creatieve ideeën er naar boven kwamen. Er werd zelfs een dik gevlochten scheepstouw, wat verderop zichtbaar was op het strand, voor een slang aangezien. We hebben gelachen om de schrik reactie .

Deze ervaring gaf een mooi inzicht hoe de energie bij onszelf ging stromen, net als het water in de rivier.

Hoe komt het dat onze energie stagneert?

Stel jij je zelf wel eens de vraag: “hoe is mijn energie vandaag?” Waar gaat mijn energie van stromen? Door deze vraag regelmatig te stellen en je hierop af te stemmen, krijg je Inzicht waardoor je energie af- of toeneemt. Er is namelijk geen kant en klaar antwoord op deze vraag. Het is steeds opnieuw kijken in het moment en in een bepaalde situatie. Je bent steeds anders. Juist door in de natuur een STRUIN wandeling te maken maak je contact met jezelf , ervaar je rust en krijg je ruimte. Meestal ontdek je hierdoor terugkerende patronen en kun je hiervan leren en erdoor groeien.

Angst stagneert energie

Om uit angst te komen hebben we beweging nodig. Beweging zorgt ervoor dat energie in het lichaam weer vrij komt. We voelen ons daardoor fijn als we gaan wandelen of aan yoga doen. Door yogahoudingen te doen, laat je energie weer stromen op plaatsen waar energie is gestagneerd in het lichaam.

Struin staat voor Stilte, Transformatie, Ruimte, Ultieme rust en Uitdaging, Inzicht en Natuur

Hoe zou het voor jou zijn om te voelen hoe de energie kan gaan stromen, om mee te bewegen in het ritme van de natuur en om jezelf op te laden in de natuur? Zo vaak worden we verleid om alles buiten ons zelf te zoeken. We hebben niet geleerd om naar ons innerlijk landschap te kijken. De buitenwereld is een spiegel van hoe we onszelf van binnen voelen. Zodra je dat verandert, verandert ook de wereld om je heen.

We stemmen in de Stilte af op onszelf, daarna volgt de Transformatie als vanzelf. Je voelt je rustig worden en ervaart een ruimer bewustzijn. Door de Uitdaging aan te gaan met jezelf ervaar je die Ultieme Rust. Het Inzicht volgt als een flow als vanzelf. Steeds terugkeren naar je ware Natuur en je één voelen met deze Natuur, waar je een onderdeel van bent, geeft je de kracht in om te doen wat je graag doet.

Wil jij ook met meer plezier de dagelijkse Uitdaging aangaan en dit vanuit Stilte en Rust kunnen ervaren? Hoe zou het voor je zijn als je meer Ruimte in je hoofd krijgt en de rust vaker naar jezelf kunt brengen? Binnen Struin krijg je tools aangereikt, waarmee je de rust in je zelf gaat voelen en ervaren. We zoeken het vaak zo ver buiten onszelf, maar alles vind je in jezelf en in de natuur terug. Het is er namelijk al!

Ben jij op zoek naar een mooi cadeau voor jezelf waar je blij van wordt en waar je lang plezier aan kunt beleven? De ingrediënten vind je in STRUIN!

Afgelopen 3 maanden volgden deze deelnemers het Struin programma. Lees hier hun enthousiaste ervaringen: https://aardiginbeweging.nl/ervaringen-struinyoga

Meer info en aanmelden voor het programma kan via http://www.struinyoga.nl