Dag van de Stilte

geplaatst in: Blogbericht | 0
Zondag 29 oktober is Landelijke Dag van de Stilte  

Stilte voelt soms als ongemakkelijke leegte. We krijgen steeds meer vrije tijd en toch lijkt het erop dat we het steeds drukker krijgen. Ik hoor regelmatig, dat mensen moeilijk tijd voor zichzelf kunnen vrij maken om even met zichzelf in stilte te zijn. Zelfs 5 minuten lijkt moeilijk in te plannen.  

We vullen vaak de stille lege momentjes van onszelf in door steeds even op onze telefoon te kijken of onze tijd aan anderen te besteden. We noemen dit ook wel verstrooide tijd. Het is tijd die onbewust wordt ingevuld en dat is heel wat anders als geen tijd hebben. Voelt het dan ongemakkelijk om tijd voor jezelf vrij te maken? Voel je je eigenlijk schuldig?

In verstrooide tijd is er geen ruimte voor eigen reflectie en creatieve gedachten, omdat deze in tegenstelling tot stilte momenten, vol zitten met prikkels. Door het scrollen op je telefoon krijg je makkelijke “snackprikkels” die niets doen met je creatieve brein.  
Even lummelen of luieren is ook anders, omdat je dit zelf kunt besluiten om te doen.

Als je bijvoorbeeld met jezelf afspreekt, dat je deze avond vrij houdt voor jezelf, dan beslis je dat zelf. In verstrooide tijd beslis je niet, dat overkomt je. Dan kan het dus zomaar zijn, dat je de hele avond op de bank ligt te Netflixen of scrollen op je telefoon. Want als je namelijk zelf bepaald waar je je aandacht en tijd op richt, heeft tijd veel meer waarde en beleef je die veel intensiever en dat geeft ook nog eens meer voldoening!

Je merkt dat je dingen niet meer als een golf over je heen laat komen of dat je zand door je vingers voelt glijden. Het geeft een veel diepere manier van leven eigenlijk.
“Je wordt je meer bewust van de dingen die je doet en waar je tijd aan besteed”.  

Rituelen kunnen je ook helpen bij het maken van keuzes. We kunnen niet meer kiezen uit alle activiteiten en dan gaan we maar op onze telefoon zitten. Vroeger was heus niet alles beter. Het is nu gewoon een zoektocht naar wat je wilt en wat bij je past.

De stilte opzoeken helpt om bewust keuzes te maken bij wat je werkelijk zelf wilt. In een stiltewandeling ontspant je lichaam en geest en helpt de natuur je hierbij. Een ritueel kan bijvoorbeeld zijn, dat je besluit om dagelijks een moment in stilte te gaan zitten of te mediteren voordat je start met je dag.

Een ander ritueel is om bij de wisseling van de seizoenen een stiltewandeling te maken, zodat je bewust de verandering met de natuur meemaakt. Wij zijn immers onderdeel van de natuur en hierdoor veranderd onze energie voelbaar mee. Meebewegen met het ritme van de seizoenen zorgt ervoor dat je je verbonden voelt met jezelf en hierdoor minder vatbaar bent voor ziektes en emotioneel een sterke basis opbouwt.

Tijdens deze stiltewandeling zullen we de zintuigen op allerlei manieren gaan prikkelen en de uitwerking op onszelf gaan ervaren. Wil je de natuur een keer in stilte ervaren en op een andere manier geïnspireerd worden, dan is deze wandeling een echte aanrader!

https://dagvandestilte.nl/aardig-in-beweging-stilte-beleving/  

De wandeling start om 9.30 u en zal tussen de 2 à 2,5 uur duren.
De kosten hiervoor zijn € 17,50 inclusief een drankje en iets lekkers.
Opgeven kan via de mail linda@aardiginbeweging.nl of via een Whatsapp berichtje 0651568187.
Na aanmelding stuur ik je info over de betaling en de exacte start locatie.

Doe vooral waar  je blij van wordt en ervaar de natuur en daarmee de natuur in jezelf!