Zelfs samen in de regen wandelen is gezond & motiverend

geplaatst in: Blogbericht | 0

Wat doe jij als het regent? Ga je naar buiten of draai je je weer om? Vind je het heerlijk als de druppels vallen? Er zijn mensen die zich goed kunnen ontspannen tijdens een wandeling door de regen en mensen die juist oerkrachten voelen loskomen tijdens een stevige bui. De meeste mensen blijven binnen bij een regenbui. Maar dan mis je wel de gezonde voordelen ervan!

Vandaag was een stormachtige dag. De hele dag regen. Code geel gaf de weersvoorspelling aan. Je zou zeggen, dat het dan ook niet echt uitnodigt om een eindje te gaan wandelen. En al helemaal niet voor je lol!

Dit geldt niet voor iedereen heb ik gemerkt. De echte diehards van onze sportief wandelgroep kwamen gewoon opdagen en zelfs een nieuw lid meldde zich aan voor een proefles. Als het eenmaal in je systeem zit om wekelijks (dagelijks) of in ieder geval op een vast gepland tijdstip te gaan wandelen, dan ga je gewoon! Ongeacht wat voor een weer het is of hoe de omstandigheden zijn. Bovendien is het heel motiverend om samen in een groep actief te zijn. Je weet dan dat er altijd iemand op je staat te wachten. Afmelden is een drempel!

Lopen in de regen is gezond
Behalve dat het motiverend is om samen door de regen te wandelen heeft het ook een psychologisch effect. Lopen in de regen wordt als rustgevend ervaren, door de stilte die erbij hoort, want er zijn meestal weinig mensen buiten. Het bijna hypnotiserende geluid van vallende druppels op de regenkleding en de vogels die je hoort fluiten. Ook het feit dat de natuur er anders uitziet, het glinstert meer en de kleuren worden intenser, wordt als rustgevend ervaren.

Het gezonde aan lopen in de regen is vooral een gevoels- en beleveniskwestie. Misschien toch eens proberen met in het achterhoofd de positieve gedachte dat slecht weer eigenlijk niet bestaat, alleen slechte kleding…