Waarom yoga in de natuur goed voor je is

geplaatst in: Blogbericht | 0

Dat yoga gezond voor je is, hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Wat veel mensen echter niet weten, is dat het nóg gezonder kan wanneer het om yoga beoefenen gaat. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om aan StruinYoga te gaan doen? Yoga in de natuur brengt vele voordelen met zich mee. 

Waarom ook jij de vruchten kunt plukken van StruinYoga lees je hieronder.

Eén worden met de natuur door yoga

Wanneer je besluit om buiten aan yoga te doen, ga je terug naar de basis van waarom yoga bedacht is. Het ontstaan van yoga is geïnspireerd door de natuur. Het onderdeel zijn van die natuur, het samenzijn met dieren en planten. De betekenis van het woord ‘yoga’ is ‘verbinding’. Andere elementen vanuit de natuur zie je terug in de diverse benamingen van houdingen die voor een groot deel geïnspireerd zijn door dieren.

Buitenlucht geeft energie

Een van de grootste voordelen van StruinYoga is dat de frisse buitenlucht je een energie boost geeft. Je krijgt steeds een nieuwe toevoer van verse zuurstof doordat je je in een “groene” omgeving bevindt en voel je je veel beter dan wanneer je binnen yoga beoefent. Uit Japans onderzoek naar Shinrin Yoku, ook wel bosbaden genoemd, blijkt dat je door in een groene omgeving te bewegen, waaronder wandelen en yoga, meer energie krijgt dan sporten die je binnen beoefent. Alleen dat zou al een goede reden zijn om naar buiten te gaan. Het hoeft hierbij niet eens zonnig te zijn de frisse lucht doet al veel voor je lichaam en geest.

Boost van je immuunsysteem

Wat ook mooi meegenomen is, is dat je immuunsysteem een flinke boost krijgt wanneer je buiten aan yoga doet. Je lichaam doet op zo’n moment extra haar best om lekker warm te blijven en bacteriën tegen te gaan. Wanneer het zonnetje schijnt, krijg je een portie vitamine D helemaal gratis en voor niets. Zoals je misschien wel weet, helpt vitamine D bij het versterken van je lichaam. Hierdoor slaap je uiteindelijk beter en voel je je fit en energiek.

Natuur maakt mensen gelukkig

Wat je ook doet, wanneer je dat in de natuur doet voel je je beter dan wanneer je het binnen doet. Dat geldt ook voor yoga. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat de natuur een helende en positieve werking heeft op de mens. De zogenaamde gelukshormonen worden geproduceerd en stress hormonen worden gereduceerd. De natuur geeft rust, stilte en ruimte om na te denken. Ook tijdens een yogasessie.

Yoga in de natuur prikkelt je zintuigen

Nog een voordeel van StruinYoga in de natuur: weelderige natuur prikkelt al je zintuigen. Het ruiken van verschillende planten en bomen, het uitzicht tijdens de yoga oefening, het geluid van de vogels, al die elementen hebben een positief effect op je zintuigen. Hierdoor word je geïnspireerd, gemotiveerd en geprikkeld. Het is niet voor niets zo dat mensen die een tijdje buiten zijn geweest meer energie ervaren dan mensen die constant binnen zitten.

Kijk of het iets voor jou is en wie weet wil je nooit meer anders. Ben je klaar voor een bijzondere yoga ervaring buiten? Ga zelf aan de slag of kijk op www.StruinYoga.nl en start met een programma van 3 maanden waarmee je zowel online (zelfstandig) en/of offline samen met een StruinYoga docent op pad gaat.

https://mailchi.mp/wandel.nl/24-09-2020_nieuwsbrief