Yoga & Wandelen

geplaatst in: Blogbericht | 0
Wandel jij wel eens? Weet je dat er veel voordelen zijn als je yoga beoefend? Heb je er wel eens aan gedacht om Yoga en wandelen te combineren? Een combinatie? Daar heb ik nog nooit van gehoord, hoor ik je denken! Maar hoe gaat dat dan? Moet ik mijn matje meenemen, of gaan we op de grond liggen? Welke kleding trek ik hierbij aan? Een yoga outfit of mijn wandeltenue? Wat moet ik me daarbij voorstellen? Allemaal vragen, die ik krijg omdat deze combinatie van Yoga en wandelen nog niet bekend is. Je mat mag je thuis laten liggen. Je trekt een paar wandelschoenen aan of gewoon gemakkelijke schoenen en loszittende kleding. Het enige wat je nodig hebt is “je zelf”! We ontmoeten elkaar op een verzamelplaats. Als wandeltrainer zorg ik eerst voor een warming up, daarna neem ik je mee en wandelen we samen een leuke afwisselende route. Onderweg zorg ik als yogadocente voor de nodige houdingen. Iedere week maken we een mooie wandeling en wisselen we het lopen af met yogahoudingen. Onderweg valt er van alles te beleven. We werden een keer vergezeld door een konijn, die er gewoon bij kwam zitten. Zo grappig! Ook zien we regelmatig sporen van de das. Zelf ben ik onlangs een vos en een ree tegen gekomen. Iedere wandeling is uniek! Steeds is het anders. Je ziet de natuur om je heen veranderen. Nu het herfst is, zie je iedere week een ander plaatje. De zintuigen worden geprikkeld. De kleuren, geuren, temperatuur, de geluiden om je heen, we zijn ons ervan bewust. Steeds in het moment, zorgt ervoor dat we er intens van kunnen genieten! We maken tijd voor stilte, voor de ademhaling, maar we hebben ook veel plezier en wordt er met elkaar gelachen. Na afloop schenk ik een heerlijk warm kopje thee en af en toe is er iets lekkers.
Onlangs werd ik gebeld door een vriendelijke dame. Zij vroeg of ze mij mocht interviewen voor een landelijk sportmagazine. Ze wilden graag een artikel over Yoga en wandelen  schrijven. Het is een magazine voor fietsers, hardlopers en wandelaars. www.lechampion.nl. Het was een leuk gesprek en na afloop vroeg ze of ik het goed vond dat er een sportfotograaf bij mij langs kwam. Heel erg leuk natuurlijk! En dit is het resultaat! Een interview van één pagina en een hele serie yoga houdingen verdeeld over twee pagina’s en geheel in stapjes gefotografeerd en uitgelegd. Binnenkort ga ik van deze serie een aantal filmpjes opnemen, zodat je ze ook onderweg kunt doen! Wil je meer hierover weten, stuur mij dan even een mailtje. Linda@AardiginBeweging.nl